Η Ν/Δ Πελοπόννησος

sw peloponneseΗ Νοτιοδυτική Πελοπόννησος είναι μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, μία από τις καλύτερες αγροτικές περιοχές και με τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα. Λουσμένη με ένα ειδικό φως, είναι μια περιοχή στην οποία κατάφυτα βουνά καταλήγουν σε αειθαλείς κοιλάδες γεμάτες με ελιές, δάφνες, κυπαρίσσια και εσπεριδοειδή, και μέσα σε αυτές εύφορες πεδιάδες είναι γεμάτες αμπέλια, καρπούζια και κάθε λογής κηπευτικά. Έχει επίσης πολλές μυθικές παραλίες συμπεριλαμβανομένης της ασυνήθιστα διαμορφωμένης σε σχήμα πετάλου παραλίας «Βοϊδοκοιλιά» και τη μεγαλύτερη παραλία στην Ευρώπη, μέρος της οποίας είναι μια προστατευμένη περιοχή αναπαραγωγής για τις σπάνιες χελώνες καρέτα καρέτα.

Μέσα στην περιοχή μας είναι περίπου τριάντα όμορφα ορεινά χωριά φυσικού κάλλους. Οι τοπικοί άνθρωποι που παραμένουν σε αυτά τα χωριά πιστεύουν έντονα στην παράδοση της φιλοξενίας. Χαίρονται όταν μοιράζονται οι ξένοι τον ενθουσιασμό τους για την περιοχή μας. Θέλουν να σας υποδεχτούν, να σας ενθαρρύνουν και να μοιράσουν την πολύ ξεχωριστή ζωή που κάνουν μαζί σας.

Ο καιρός στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι καλός καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το καλοκαίρι το αεράκι από το Ιόνιο μας δροσίζει. Ο χειμώνας είναι μικρός, υγρός και ήπιος, και η άνοιξη είναι τόσο ωραία που την έχουμε δύο φορές!

 

sw pelopon

Τοποθετημένη στην ακτή προς κέντρο της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, η Κυπαρισσία είναι μια ιδανική βάση για μια επίσκεψη στην περιοχή. Έχει όλες τις εγκαταστάσεις που κάποιος θα ανέμενε σε μια πόλη, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών,  των καταστημάτων,  των εστιατορίων και διάφορων ξενοδοχείων και συγκροτημάτων διαμερισμάτων. Υπάρχουν επίσης ιδιωτικές βίλες προς ενοικίαση και υπάρχει και κάμπινγκ. Η ίδια η πόλη έχει μια ευρωπαϊκά αναγνωρισμένη παραλία με "μπλε σημαία", και η παραλία των 60 χμ κατά μήκος του Κυπαρισσιακού κόλπου αρχίζει ακριβώς έξω από την πόλη στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο Καλό Νερό.

Ο κοντινότερος αερολιμένας από την Κυπαρισσία είναι η Καλαμάτα, ο οποίος μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου έχει πτήσεις τσάρτερ από Ευρωπαϊκές χώρες όπως την Αγγλία και την Γερμανία. Κοντά βρίσκεται επίσης το αεροδρόμιο του Αράξου νότια της Πάτρας με πτήσεις από πολλές πόλεις της Γερμανίας, από Αυστρία και Γαλλία. Εναλλακτικά το ταξίδι από τον αερολιμένα της Αθήνας διαρκεί περίπου 3 ώρες, περίπου δύο ώρες των οποίων είναι σε αυτοκινητόδρομο.

Αυτή την στιγμή κατασκευάζονται δύο αυτοκινητόδρομοι (Αθήνα – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα και Τρίπολη – Καλαμάτα) που σε λίγα χρόνια θα κάνουν το ταξίδι στην περιοχή μας ακόμα πιο γρήγορο. Στην Τριφυλιακή είμαστε υπερήφανοι για την περιοχή μας και θέλουμε να μοιραστούμε την ομορφιά της με σας. Εάν θα επιθυμούσατε να ανακαλύψετε περισσότερα για το πώς να χτίσετε ή να αγοράσετε ένα σπίτι εδώ και να σας βοηθήσουμε να τακτοποιήσετε το ταξίδι σας, απλώς επικοινωνήστε με εμάς.